mandag den 24. september 2012

Svampetur


Mandag igen. Efter endnu en dejlig week end.
Igår bød dagen på en svampetur i Birkebæk plantage, ikke langt fra Arnborg.
Turen var planlagt af Det danske haveselskab og var en meget lærerig og interessant dag.
Vi startede ved hjemstavnshuset i Arnborg, hvor man fik lidt information om de forskellige svampe. Efterhånden dukkede en del interresserede op, og vi kørte i samlet flok ud i Birkebæk plantage.
Her blev vi delt i to grupper med hver sin "guide". Her blev hjulpet fortalt osv. mht. hvilket svampe vi kunne spise, hvilke der var direkte giftige, og hvilke der blot ikke smager ret godt.

Men nogle af de giftige svampe er altså utroligt flotte, og jeg kunne da ikke dy mig for at tage lidt billeder af dem..... Nok se men ikke røre princippet.Smukke er de, men det skal man jo ikke lade sig snyde af......

Tilbage ved hjemstavnshuset, blev alles kurve sorteret grundigt, så vi var sikre på ikke at få noget giftigt skidt med hjem.
Dagens høst efter fra sorteringen af de enten giftige svampe, eller de som blot ikke smagte godt

 Klargøring af svampene, hjemme i køkkenet - heldigvis var de gjort nogenlunde rene, ude i skoven, efterhånden som vi plukkede dem.
 Nogle så mere lækre ud end andre
 Så er de i panden, ved at blive ristet/stegt - det se nu lækkert ud
Portionen var større, familien har været på rov. Fløde stuvede friskplukkede svampe, lige fra den jydske skovbund. 


Alt i alt en rigtig god tur. Vi var også utrolig heldige med vejret, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel. Nu må vi hellere få fat i en svampebog, så  der er en chance for ikke at spise en giftig svamp.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar